customer care

Keuring & Inspectie
Regelgeving

Volgens de regels voor Veiligheid Arbeidsmiddelen is iedere werkgever wettelijk verplicht haar arbeidshulpmiddelen, die bij gebruik aan slijtage onderhevig kunnen zijn, waardoor de veiligheid beïnvloed kan worden, periodiek te laten inspecteren. Bij gebruik gedurende een 8-urige werkdag is het interval minimaal jaarlijks of korter indien de fabrikant dit voorschrijft. Deze inspecties dienen professioneel en adequaat door een deskundige te worden uitgevoerd.

Jaarlijks Keuringsrapport

Als ontwerper en producent van balancers / tilhulpen, zijn wij per definitie de partij om voor u deze inspecties te verzorgen. Een van onze eigen vakbekwame servicemonteurs (met deskundigheidsverklaring) inspecteert uw balancer(s) op afspraak, waarna u een specifieke rapportage ontvangt. De inspectie houdt in dat een balancer op vereiste punten gecontroleerd wordt (zoals boutbevestigingen, besturing, veiligheidsinstellingen, etc.). Daarnaast worden volgens voorschrift preventieve vervangingen uitgevoerd (zoals de hefkabel). Als gebruiker profiteert u hierdoor van behoud van optimale inzetbaarheid van de balancer en een langere levensduur. Bij een goedkeur bevinding ontvangt u van ons een bijbehorende verklaring en voorzien wij de balancer van een inspectiesticker. Deze toont de eerstvolgende vereiste inspectiedatum. Een conclusie met eventuele aanbevelingen op het gebied van onderhoud rondt het geheel af.

Onderhoud & inspectie

In de handleiding van de balancer is beschreven welk onderhoud en welke controles periodiek uitgevoerd moet worden voor de goede werking en
inzetbaarheid op lange termijn.

Onze gekwalificeerde servicemonteurs voeren dit graag voor u uit. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Spare Parts

Heeft u reservedelen nodig voor uw balancer?

Onze service-afdeling is u graag van dienst.

Huren van een BPL toestel

Roosen BPL beschikt over een verschillende balancers, welke voor verhuur of overbrugging tot aan de levering van een kooptoestel ingezet kunnen worden.

Informeer direct naar de mogelijkheden of bezoek onze demoruimte in Haelen (NL)

servicecontract

Voor de goede werking op lange termijn van uw balancer raden wij u regelmatig onderhoud / inspectie door onze gekwalificeerde servicemonteurs aan.

Indien u voor uw balancer(s) een servicecontract afsluit, nemen wij periodiek en tijdig contact met u op voor een servicebezoek. U hoeft hier dan niet meer naar om te kijken.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een servicecontract