Over ons

Roosen BPL ontwikkelt en fabriceert al meer dan 30 jaar hoogwaardige handlingsystemen. De kunststofindustrie, metaalverwerking, chemie, levensmiddelenindustrie, logistiek, verpakking en automobielindustrie gebruiken wereldwijd onze balancers.

We zijn gevestigd in Haelen, Nederland met een bedrijfspand van 4.000 m2 waar wij onze systemen ontwikkelen, produceren, assembleren en verschepen over de gehele wereld. Op deze locatie bevindt zich ook ons “Experience Center”, waar vele toestellen en opnames ter beschikking staan voor testcases en demo’s. 

Zware lasten, grote radii, weinig ruimte of veeleisende producten? Onze handlingsystemen voldoen aan hoge eisen. Leer het hoge bedieningscomfort en de prestaties van onze tilhulpen kennen. U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend ons Experience Center te bezoeken zodat u een gevoel krijgt wat een tilhulp voor u kan betekenen.

Voor elke toepassing leveren wij het passende handlingsysteem – altijd comfortabel, veilig (incl. CE verklaring) en effectief. Op basis van een uitvoerige inventarisatie en analyse van uw lokale omstandigheden, de producten en de werkwijze ontwerpen en fabriceren wij uw balancer. Gedurende het gehele traject staat u nauw in contact met onze specialisten van onze afdeling Roosen Engineering (Conformiteitscertificaat EN 1090-1:2009+A1:2011).

Naast de vele maatwerk oplossingen leveren wij ook standaard tilphulpen uit onze EASY-serie, te weten: plaat-, rol- en ashandling en de palletkantelaar en -keerder.

Roosen BPL is een dochteronderneming van de Roosen Industries groep sinds 2013. Roosen Industries is een internationaal georiënteerde groep met bedrijven in Nederland, België en India, gespecialiseerd in een breed scala aan metaalbewerkingen en mechatronica assemblage. De gehele groep is NEN-EN-ISO 9001 gecertificeerd.

Handling apparaten
Tilhulpmiddelen industrie
Historie Roosen Industries - Roosen bpl
Historische timeline Roosen
ISO 9001:2015 en EN 1090 certificaat
international organization for standardization logo
lid koninklijke metaalunie logo
made in holland logo