Zo berekent u het rendement van een tilhulp!

Een tilhulp is een investering. Dat wil dus zeggen dat u waarschijnlijk goed vooronderzoek doet, voordat u over gaat tot een aankoop. U wilt tenslotte weten wat een tilhulp uiteindelijk op zal leveren. Kunt u daar nog wat hulp bij gebruiken? Dan bent u hier op de juiste plek! In deze blog zullen we stap voor stap toelichten hoe het rendement van een tilhulp berekend wordt en maken we het net iets makkelijker met behulp van de ROI-calculator.

Stap 1: Kies de juiste tilhulp

Als eerste stap is het belangrijk om te weten welke tilhulp u nodig heeft. Deze kiest u afhankelijk van uw situatie, de nodige techniek en het te tillen product. Het is natuurlijk een grote investering, maar juist door te investeren kunt u later gaan besparen. Een tilhulp verlaagt namelijk het ziekteverzuim en verhoogt het werktempo en de efficiëntie. En dat willen we natuurlijk allemaal!

Kunt u nog wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste tilhulp? Meer informatie leest u hier!
Stap 2: Bepaal welke andere benodigde investeringen u moet doen
Deze tweede stap, is niet voor iedereen. Gelukkig! Toch is het van belang om de volgende punten te checken. In sommige gevallen kan het namelijk zo zijn dat er nog enkele extra investeringen nodig zijn om het inzetten van een tilhulp mogelijk te maken.

Is er 6 bar luchtdruk benodigd voor uw tilhulp? Dan is hier een compressor voor nodig. Heeft u deze nog niet? Dan dient deze nog extra aangeschaft te worden. Is de vloer niet dik genoeg voor de juiste tilhulp? Dan houdt het hier gelukkig niet meteen op. Het is namelijk mogelijk om een extra plaat aan te schaffen, zodat het toestel alsnog geplaatst kan worden.
Handling blikken

Stap 3: Bereken de verlaging in ziekteverzuim

Zo… dat waren alle investeringen. Nu gaan we door naar het leuke gedeelte, namelijk: de besparingen!

Eén van de vele voordelen van het inzetten van een tilhulp, is dat het ziekteverzuim binnen het bedrijf verlaagd. Naast dat u uw medewerkers daar natuurlijk een enorm plezier meer doet, kunt u hierdoor ook behoorlijk wat besparen. Uitval van uw medewerkers, voor revalidatie, kan namelijk veel kosten:
  • Een gemiddelde revalidatie van een herniaoperatie duurt ongeveer 3 tot 6 maanden.
  • Een gemiddelde revalidatie van rugklachten duurt 2 tot 3 maanden.
  • Een gemiddelde revalidatie van (golf)elleboog door overbelasting duurt 3 tot 6 maanden.
  • Een gemiddelde revalidatie van de kunstheup, naar aanleiding van een versleten heup, duurt 3 tot 9 maanden.
Allereerst is deze revalidatietijd natuurlijk enorm vervelend voor uw medewerkers. Daar wilt u niet verantwoordelijk voor zijn. Maar daarnaast, is deze tijd ook erg kostbaar. Door de inzet van een tilhulp zal er minder zwaar werk verricht hoeven worden door de medewerkers, waardoor het ziekteverzuim binnen uw bedrijf dus verlaagd zal worden.

Benieuwd naar alle voordelen van een tilhulp? U leest ze hier!

Stap 4: Bereken de verlaging in personeelskosten

Een volgend punt waarop u gaat besparen door de inzet van een tilhulp, is personeelskosten. Door het gebruik van een tilhulp is het namelijk mogelijk om meer werk door minder mensen te laten verzetten. Hoe? Dat leggen we uit aan de hand het onderstaande voorbeeld:

Het optillen van platen van 1,5 x 3,0 meter lang, wordt zonder tilhulp gedaan door drie medewerkers. Aan beide kanten staan medewerkers om ervoor te zorgen dat de plaat niet door knikt. Zeer gevaarlijk, want de plaat hoeft maar los te schieten en kan zo tegen het scheenbeen van één van de medewerkers schieten. Een ander scenario is dat de medewerker denkt de plaat nog wel op te kunnen vangen, waardoor hij enkele vingers verliest. Met behulp van een tilhulp zou één persoon deze plaat alleen kunnen tillen op een veiligere en productievere manier. Daarnaast kunnen de andere 2 medewerkers dan aan de slag met een andere klus, of heeft u simpelweg minder personeel nodig.
Rendement tilhulp

Stap 5: Bereken de verlaging in af-/uitval door productschade

Doordat er met behulp van een tilhulp meer werk geautomatiseerd wordt, is er dus ook minder ruimte voor menselijke fouten. Zo komt er minder ruimte voor medewerkers om verkeerd te handelen, waardoor er ook minder producten beschadigen. Hierdoor zal de productveiligheid dus verhoogd worden en kunt u flink besparen op af- en uitval door productschade.

Hoeveel u hierop kunt besparen, is voor elke situatie anders en afhankelijk van de producten en de huidige werksituatie.

Stap 6: Bereken de verhoging van uw output!

Het inzetten van een tilhulp leidt dus tot:

Minder ziekteverzuim Een productievere en efficiëntere manier om uw personeel in te zetten Minder afkeur of afval van producten. Daarnaast kunt u met behulp van de tilhulp ook nog eens sneller werken. Al deze factoren zullen uiteindelijk leiden tot een hogere output. En ook hiermee zal u dus geld besparen. Of beter gezegd… verdienen!

Al deze stappen samen, bepalen uiteindelijk het rendement in uw situatie. Afhankelijk van bijvoorbeeld de productwaarde en snelheden, zal worden bepaald hoe hoog uw output zal worden, en hoeveel u dus uiteindelijk zal besparen door de inzet van een tilhulp.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van uw ROI? Download dan nu onze ROI-calculator. Zo berekent u het rendement van uw tilhulp op de makkelijkste manier!

Downloads

Meer informatie?

Meer informatie?

Bent u benieuwd wat Roosen BPL voor uw bedrijf kan betekenen of ontvangt u graag meer informatie over onze handlingsystemen?

Neem contact met ons op voor vragen, advies of om vrijblijvend een afspraak te maken.

Jos Horsch

Neem snel contact op