Heffen, kantelen of tillen?

Op zoek naar arbo tilhulpmiddelen in de industrie of bouw, maar geen idee welke tilhulp u nodig heeft? In deze blog leggen we haarfijn uit hoe onze tiloplossingen u kunnen helpen. Of het nu gaat om tillen, heffen of keren. Lees snel verder!

De drie tiltechnieken, met bijpassende tilhulpmiddelen in de industrie, die we toelichten in deze blog zijn:
 1. Tiloplossing 1: Heffen
 2. Tiloplossing 2: 90 graden kantelen
 3. Tiloplossing 3: 180 graden keren

Tiloplossing 1: Heffen

Bent u simpelweg op zoek naar arbo tilhulpmiddelen die het heffen van zware producten vergemakkelijken? Dan zijn u en één van de volgende tilhulpen vast een goede match! Nu nog uitzoeken welke techniek het beste bij uw bedrijf past: een haak, een klem of vacuüm. Hieronder leest u de mogelijkheden!

Tilhulp 1: EASY-UP

De EASY-UP is één van de meest eenvoudige tilhulpmiddelen in de industrie. Daar heeft hij dan ook zijn naam aan te danken. Aan de EASY-UP zit een haak, waarmee diverse producten getild kunnen worden. Door aan de haak een strop, een klem of een magneet vast te maken, kunnen er verschillende tiltechnieken gebruikt worden. Zo kan de EASY-UP voor allerlei branches een handige oplossing bieden.

Extra voordeel? De machine werkt op 6 bar luchtdruk, waardoor er geen elektra nodig is, en is daarnaast uitgerust met de gebruiksvriendelijke éénhandbediening. Dat is pas flexibel!

Tilhulp 2: EASY-SHAFT

Een andere tilhulp, die een uitkomst kan bieden bij het heffen en verplaatsen van producten, is de EASY-SHAFT. Dit is een tilhulp voor het oppakken van assen, met name helemaal aan het uiteinde, en werkt met een klemopname. De EASY-SHAFT wordt vooral gebruikt door bedrijven die werken met papier, print, verpakkingen, food of kleding.

Klinkt dit als muziek in uw oren, maar heeft u toch liever die flexibiliteit van de EASY-UP? Niet nodig. Ook de EASY-SHAFT werkt op 6 bar luchtdruk. Daarnaast is deze tilhulp door zijn ergobediening gebruiksvriendelijk voor iedere medewerker, waardoor hij net zo flexibel is.

Tilhulp 3: EASY-SHEET

Op zoek naar een tilhulp die het verplaatsen van vlakke platen makkelijker maakt? Dan is de EASY-SHEET de tilhulp voor u. Door zijn vacuüm lastopname is deze tilhulp ideaal voor het handlen van plaatmateriaal. Naast het tillen, kan de EASY-SHEET de platen ook 90 graden kantelen. Dit kan een uitkomst bieden wanneer u de plaat bijvoorbeeld ergens anders op wilt zetten om deze te bewerken of lakken.

De EASY-SHEET is geschikt voor platen van verschillende materialen. Zo wordt hij regelmatig ingezet in metaalbedrijven, keuken- en meubelbedrijven (hout) en bedrijven voor panelen (kunststof, zonnepanelen, glas).

Ook deze tilhulp werkt op 6 bar luchtdruk, waardoor er geen elektra nodig is. Daarnaast zit er op de EASY-SHEET een bedienstuur dat het makkelijker maakt om grote platen eenvoudig te sturen of draaien. Extra flexibel dus!
Tilhulp fabriek

Tiloplossing 2: 90 graden kantelen

Zoekt u iets meer dan een tilhulp die alleen maar heft? Bent u op zoek naar hulp bij het kantelen van grote of zware producten? Dan zijn de volgende tilhulpen beter passend voor u.

Tilhulp 4: EASY-ROLL

Naast de EASY-SHAFT, biedt ook de EASY-ROLL een uitkomst voor de papier-, print-, verpakkings-, foodindustrie. Deze tilhulp helpt u niet alleen met het tillen van producten, maar hij kan ze ook 90 graden kantelen.

De EASY-ROLL is er in verschillende uitvoeringen en kan dus ingezet worden voor producten in verschillende gewichtsklassen of afmetingen. Daarnaast werkt ook deze tilhulp op 6 bar luchtdruk en is hij door zijn ergobediening gebruiksvriendelijk voor alle medewerkers. Handig!

Tilhulp 5: EASY-TIPPER

Een tweede tilhulp, die het heffen en 90 graden kantelen makkelijker maakt, is de EASY-TIPPER. Dit is een pallethandling systeem dat werkt op elektriciteit. De EASY-TIPPER wordt veel gebruikt in de logistiek, de verpakkingsindustrie en de bouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een warehouse, waar ze de producten altijd op een bepaalde manier in de stelling opstellen. Maar ook door bedrijven waar rollen gehandeld worden, wordt de EASY-TIPPER veel gebruikt.

Deze tilhulp is er in drie verschillende uitvoeringen en in verschillende gewichtsklassen. Hierdoor kan hij in verschillende branches worden ingezet.

Tiloplossing 3: 180 graden keren

Heeft u na het lezen van de bovenstaande tilhulpmiddelen nog geen passende tilhulp gevonden voor uw situatie? Of bent u op zoek naar nèt dat stukje extra? Lees dan snel verder. De laatste tilhulp biedt namelijk een oplossing voor het 180 graden keren van vracht of producten.

Tilhulp 6: EASY-INVERTER

De EASY-INVERTER is een pallethandling systeem dat werkt op elektriciteit. Deze biedt de beste hulp bij het 180 graden keren van een palletlading. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld pallets wilt wisselen. U hoeft dan alleen maar een pallet boven op de producten te leggen, de vracht om te keren, et voilà! Uw vracht ligt nu boven op de nieuwe pallet. De oude pallet kunt u nu makkelijk van de producten afhalen. Simpel en snel!

De EASY-INVERTER wordt vaak ingezet in de food-, logistiek- en bouwbranche.
Ashandling fabrieken

Waarom een tilhulp in plaats van een alternatieve oplossing?

Er is niet één, maar er zijn meerdere redenen waarom het gebruik van een tilhulp de meest efficiënte oplossing is. Hieronder sommen we ze voor u op:

 • Veiligheid
  Door de inzet van een tilhulp, kan er veel veiliger gewerkt worden en lopen uw medewerkers minder risico op ongelukken. Daarnaast is werken met een tilhulp ook gunstig voor de productveiligheid. Zo is er minder ruimte voor menselijke fouten, wat zal leiden tot minder product afval.

 • Ergonomie
  Doordat een tilhulp het fysiek zware werk van uw medewerkers uit handen zal nemen, kunnen de werkzaamheden in ergonomischere houdingen worden uitgevoerd.

 • Gebruiksgemak
  De namen van de machines zijn natuurlijk niet zomaar in het leven geroepen. Naast tillen is er namelijk nòg een punt dat de machines met elkaar gemeen hebben, namelijk: het gebruiksgemak! Ze zijn gemaakt om zo licht mogelijk te werken. Hierdoor is het werken met de tilhulp minder zwaar dan bijvoorbeeld een overhead kraan of kolomzwenkkraan.

 • Flexibiliteit
  Een tilhulp is los te plaatsen waardoor hij overal op de werkplaats ingezet kan worden. Hierdoor is de machine niet afhankelijk van een kolom van de bouw, zoals een kolomzwenkkraan.

 • Efficiëntie
  Een tilhulp werkt veel sneller dan bijvoorbeeld een overhead kraan. Naast tillen, zijn er ook meerdere bewegingen mogelijk, zoals het 90 graden kantelen of draaien van producten. Daarom worden de machines ook wel ‘manipulators’ genoemd. Een kolomzwenkkraan of overheadkraan kan daarentegen alleen maar naar boven en beneden bewegen.

 • Zuinig
  Doordat de meeste machines werken op 6 bar luchtdruk, is er geen elektra nodig en kost het dus ook niets wanneer de machines niet gebruikt worden. Een overheadkraan daarentegen trekt continu stroom.
Wilt u weten welke tilhulp bij uw situatie past? Download dan nu de handige keuzehulp. Deze helpt u bij het kiezen van de juiste tiloplossing. Heeft u andere wensen dan de standaard machines? Roosen is dé specialist in klantspecifieke tilhulpen. Wees dus niet bang om te bellen voor uw vraag of om het contactformulier in te vullen. Roosen BPL staat voor u klaar!

Downloads

Meer informatie?

Meer informatie?

Bent u benieuwd wat Roosen BPL voor uw bedrijf kan betekenen of ontvangt u graag meer informatie over onze handlingsystemen?

Neem contact met ons op voor vragen, advies of om vrijblijvend een afspraak te maken.

Jos Horsch

Neem snel contact op